Менеджмент
Ваших
Амбіцій

Сертифікований Зелений Пояс по LEAN – ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО (CGBL®)

Відкрито набір в нову групу

програми з підготовки до здачі іспиту CGBL® - "Сертифікований Зелений Пояс в Lean - Ощадливому Виробництві IIBLC®

ННовий потік навчальної програми пройде з 19 жовтня по 1 грудня 2019 року. 3 модуля по вихідних днях + консультація і пробний іспит - все, що вам необхідно для успішної підготовки до офіційного іспиту, щоб стати сертифікованим Lean-фахівцем рівня "Зелений пояс" IIBLC®.

Подавайте заявки на навчання зараз!

Аудиторія: Спеціалісти по LEAN та LEAN Менеджери, Лінійні керівники, консультанти-початківці та Тренери з Ощадливого виробництва

Тривалість: 6 днів;

4 години пробний іспит

Вартість участі в програмі 27900 грн.

Вартість участі в окремому одноденному модулі 5000 грн.

Вартість участі в дводенному модулі 9500 грн.

Вартість участі в пробному іспиті 3000 грн.

Вартість придбання Посібника з підготовки до Екзамену - BOK (Book of Knowledge) становить 40 євро.

Процес навчання

  • Аудиторні групові заняття з вивчення філософії і Інструментів LEAN - Ощадливого Виробництва
  • Практичні вправи для перевірки і закріплення отриманих теоретичних знань і навичок по використанню інструментів LEAN - Ощадливого Виробництва
  • Обговорення практичних Бізнес-кейсів з впровадження LEAN - Ощадливого Виробництва в різних компаніях
  • Індивідуальну самостійну підготовку з віддаленої підтримкою Інструктора
  • Симуляцію проведення іспиту з подальшим обговоренням результатів

Аудиторне навчання і віддалена підтримка ведеться російською / українською мовою (при необхідності англійською мовою), навчальні теоретичні матеріали англійською мовою.

реєстрація

Відкрито набір в нову групу програми з підготовки до здачі іспиту CGBL® - «Сертифікований Зелений Пояс в Lean – Ощадливому Виробництві IIBLC®

Новий потік навчальної програми пройде з 19 жовтня по 1 грудня 2019 року. 3 модуля по вихідних днях + консультація і пробний іспит – все, що вам необхідно для успішної підготовки до офіційного іспиту, щоб стати сертифікованим Lean-фахівцем рівня «Зелений пояс» IIBLC®. Подавайте заявки на навчання зараз!

Тема

Час навчання

Дата

Модуль 1.

Знайомство з Lean. Основні поняття і принципи  

День 1.

Знайомство з Lean. Основні поняття і принципи.

10:00 – 18:00

19.10.2019

День 2.

Постійне вдосконалення. Основи управління Lean проектами.

10:00 - 18:00

20.10.2019

Модуль 2.

Потік Створення Цінності

День 1.

Потік Створення Цінності.

10:00 - 18:00

16.11.2019

День 2.

Потік Створення Цінності.

10:00 - 18:00

17.11.2019

Модуль 3.

Прагнення до досконалості

День 1.

Управління якістю. Шість сигм.

10:00 - 18:00

30.11.2019

День 2.

Зміни. Управління та підтримка.

10:00 - 15:00

01.12.2019

Консультація

Пробний іспит і консультація за результатами

15:00 - 18:00

01.12.2019

Екзамен

Офіційний іспит Lean IIBLC®

09:00 - 12:00

14.12.2019

Зміст програми навчання

Модуль 1. Знайомство з LEAN, основні поняття і принципи. 16 годин - 2 дня. 

День 1 (8 годин)

ЗНАЙОМСТВО З LEAN, ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ І ПРИНЦИПИ.

Тема 1. Введення в Lean - Бережливе Виробництво

1.1 Введення в Lean - Бережливе Виробництво:

  • Історія розвитку філософії
  • Виробничі системи Ford, GE, Toyota (TPS)
  • Будиночок Тойота
  • Основні принципи Lean:
  • 5 Принципів Lean: Цінність, Потік Цінності, Створення
  • Цінність, Витягування, Постійне вдосконалення

Тема 2. Основні принципи Lean - Бережливого Виробництва.

2.1. Визначення Цінності і Втрат

  • Визначення «Цінність» і «Втрати»
  • Операції, що створюють Цінність: Визначення та ідентифікація
  • Визначення Замовника і його потреби
  • Муда / Мура / Мурі
  • 8 типів Муда (7 + 1): Визначення та ідентифікація

Тема 3. Термін поставки і Цикл виконання замовлення

3.1. Термін поставки:

  • Складові терміну поставки
  • Ефект від зменшення термінів поставки

3.2. Цикл виконання замовлення:

  • Складові циклу виконання замовлення
  • Час виробництва і загальний час виконання замовлення

3.3 Вплив скорочення циклу виконання замовлення

  • Стратегії виробництва
  • Взаємозв'язок життєвого циклу продукту і стратегії виробництва
  • Підвищення гнучкості
  • Можливості переходу з «Виробництво на склад» на «Виробництво під замовлення»
  • Ефект від скорочення запасів

Тема 4. Інструменти постійного удосконалення

4.1. Інструменти удосконалення процесів:

  • Кайдзен - постійні щоденні поліпшення
  • Стандартизована робота: визначення, важливість, Робочі інструкції
  • Цикли SDCA, PDCA, постійне вдосконалення
  • Захист від Помилок (Poka-yoke)
  • Візуальний менеджмент і Візуальний контроль
  • Командні дошки
  • Система регулярних нарад

Тема 5. Пошук і аналіз корінних причин

5.1. Інструменти пошуку і аналізу кореневих причин:

  • Діаграма Парето
  • Діаграма Ішикава
  • П'ять чому

Тема 6. Організація діяльності по постійному удосконаленню

6.1. Діяльність щодо вдосконалення процесів:

  • Кайдзен - постійні щоденні поліпшення
  • Кайдзен Захід (Штурм-прорив)
  • Формат А3
  • Шаблон А3
  • Lean Проекти з поліпшень

День 2 (8 годин)

ПОСТІЙНЕ ВДОСКОНАЛЕННЯ. ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ LEAN ПРОЕКТАМИ.

Тема 1. Основи управління проектами

1.1. Основи управління проектами:

  • Вступ до управління проектами
  • Обмеження проектів
  • П'ять груп процесів проектів
  • Десять областей знань PMI

Тема 2. Ініціалізація і планування проектів

2.1. Ініціалізація і планування Проекту:

  • Статут Проекту
  • Ієрархічна структура робіт (WBS)
  • Графік впровадження
  • Оцінка вартості
  • Матриця відповідальності
  • Управління ризиками

Тема 3. Виконання Проектів

3.1. Виконання Проектів:

  • Організація роботи в проектах
  • Моніторинг та Контроль
  • Комунікації в Проектах
  • Звіт про прогрес реалізації
  • Візуалізація статусів Проектів

Тема 4. Закриття Проектів

4.1. Закриття Проектів:

  • Підведення підсумків
  • Оцінка результатів Проектів
  • Презентація по Проекту
  • Архівація документації по Проекту
  • Управління знаннями в Проектах

Модуль 2. Потік створення цінності. 16 годин - 2 дня.

День 1 (8 годин).

ПОТІК СТВОРЕННЯ ЦІННОСТІ.

Тема 1. Поточний стан Потоку Створення Цінності

1.1. Визначення Потоку Створення Цінності:

  • Базові принципи побудова Карти Потоку Створення Цінності
  • Визначення Продуктових Груп
  • Основна інформація, яка відображається на Карті

1.2. Карта Потоку Створення Цінності (Поточний стан)

  • Базові символи, що використовуються при картуванні
  • Операції, процеси, запаси і транспортування
  • Запаси в виробничих і офісних процесах
  • Матеріальні потоки і інформаційні потоки
  • Термін поставки і його компоненти
  • Виробничі партії і партії переміщення
  • Час обробки, час циклу
  • Запаси (виробництво, офіс, послуги)
  • Інформаційні потоки
  • Цикл виконання замовлення: складові, значення, розрахунок часу до запасів (закон Літтла)

1.3. Основні показники

  • Час Такту: визначення і розрахунок
  • Час Циклу
  • Час операції
  • Зміст робіт

1.4. Карта Одиничного Потоку Створення Цінності (Single VSM)

  • Початок побудови VSM
  • Картування Потоку з використанням паперу і ручки
  • Програмні інструменти для побудови VSM

1.5. Можливості до поліпшення процесів

1.6. Карта Потоку Створення цінності (Майбутнє стан)

День 2 (8 годин).

ПОТІК СТВОРЕННЯ ЦІННОСТІ

Тема 2. Налаштування Потоку Створення Цінності

2.1. Основні показники

  • Час Такту: визначення і розрахунок
  • Постійний потік і виробництво Партіями
  • Потік одиничних виробів
  • Труба FIFO

2.2. 5S - Система організації робочих місць, Візуалізація

  • Визначення 5S
  • Кроки впровадження 5S
  • Фактори успіху та підводні камені

2.3. SMED - Швидка переналагодження

  • Визначення переналагодження і її кордонів
  • Внутрішні і зовнішні операції
  • Мінімально-оптимальні партії: визначення і розрахунок
  • Стандарт Швидкої переналагодження
  • EPEI - Кожна Деталь в Кожен Інтервал (визначення і розрахунок)

2.4. Витягування згідно з потребами Замовника:

  • Pacemaker - Процес задає темп
  • Інтервал: визначення і розрахунок
  • EPEI - Кожна Деталь в Кожен Інтервал
  • Канбан: визначення і завдань.
  • Канбан пошта і Канбан дошка
  • Основні типи Канбанів
  • Супермаркет: визначення та завдання
  • Типи Супермаркетів
  • Система 2 (3) ящиків
  • Kanban і ERP системи
  • внутрішньозаводські логістика, Міцузумаші
  • Вирівнювання (Heijunka), Логістичний ящик, Секвестер

Модуль 3. Управління якістю, шість сигм. 16 годин - 2 дня.

День 1 (8 годин).

УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ, Шість Сигма.

Тема 1. Загальне управління Якістю

1.1. TQM - Загальне управління якістю:

  • Вбудована якість (Jidoka)
  • Цикл поліпшень PDCA
  • 7 Інструментів управління якістю

Тема 2. Методика 6 Сигм для управління якістю.

2.1. Методика Шість Сигм:

  • Варіації - Складність - Помилки
  • Базові інструменти Шести Сигм
  • Методологія поліпшення DMAIC
  • SIPOC
  • Схема Процесу

Тема 3. Методологія поліпшення DMAIC

  • Формулювання Проблеми

3.1. Збір даних по Проблемі:

  • Voice of the Customer
  • Voice of the Business
  • Voice of the Employee

3.2. Переклад вимог замовника в вимоги до результату на виході

  • Інтерпретація VOC в CCRs
  • Переклад CCRs в KPOVs
  • Визначення KPIVs
  • Створення SIPOC

Тема 4. Побудова системи підтримки

4.1. Організація підтримки в Lean 6 Sigma:

  • Система поясів
  • Ролі та розподіл відповідальності

День 2 (8 годин)

ЗМІНИ. УПРАВЛІННЯ І ПІДТРИМКА.

Тема 1. Основи управління змінами

1.1. Цикл управління змінами

  • Взаємозв'язок індивідуальних потреб і ефективної системи визнання і винагороди
  • Етапи сприйняття змін
  • Опір змінам

Тема 2. Командоутворення

2.1. Побудова ефективної команди:

  • Основи командоутворення
  • Цикл формування команди
  • Організація роботи команди з поліпшень

Тема 3. Система підтримки

3.1. Організаційна підтримка змін

  • Сприйняття співробітниками організаційних змін
  • Робочі команди як інструмент змін
  • Роль Lean діяльності в організаційних змінах

Пробний іспит

реєстрація

Для отримання детальної інформації про дати модулів, контактуйте з офісом Бізнес Школи КРОК та звертайтесь з запитами на електронну пошту: lean(at)krok.edu.ua