Менеджмент
Ваших
Амбіцій

2024 Всесвітній тиждень креативності та інновацій в Бізнес Школі КРОК

15-19 квітня 2024 року традиційно відбувся Всесвітній тиждень креативності та інновацій в Україні. Цей масштабний захід Бізнес Школа КРОК проводить вже 5-рік, підтримуючи глобальну ініціативу ООН. Метою Всесвітнього тижня креативності та інновацій є популяризація по всьому світу ідей розвитку креативного мислення та здатності створювати інновації для досягнення цілей сталого розвитку, турботи про планету, покращення якості життя.

 

Цього року Бізнес Школа КРОК провела тиждень креативності під гаслом «Креативність заради ментального здоров’я».

 

Трохи статистики про захід:

  • Більше 200 учасників
  • 5 країн світу: Україна, США, Великобританія, Італія, Словаччина
  • 10 вебінарів
  • 10 спікерів–експертів з креативності, психології, коучингу, підприємництва
  • 1 Міжнародна амбасадорка з креативності в Україні

 

Чому ми обрали саме таку тему? Адже підтримка ментального здоров’я українців через активацію креативності надзвичайно важлива на третьому році повномасштабного вторгнення росії в Україну.

 

Відкрила Всесвітній тиждень креативності та інновацій в Україні – 2024 Міжнародна амбасадорка з креативності в Україні Оксана Сєдашова – доцент Бізнес Школи КРОК, корпоративна психологиня, дослідниця-практик креативності і виступила з темою  “Життєстійкість, креативність та адекватне сприйняття проблем”, під час якої пояснила креативні механізми формування життєстійкості та допомогла повірити у персональні креативні сили кожного.

 

Олена Чорна, кандидатка психологічних наук, навчила слухачів користуватись  техніками арт-терапії для формування життєстійкості.

 

Хезер Віллємс з США, експертка з креативності  та одна з розробниць напряму графічної фасилітації, провела унікальний воркшоп "Візуальні стратегії пом'якшення вигорання: креативні шляхи до стійкості".

 

Воркшоп «Креативність в системі резильєнтності» провела психологиня Ірина Кисіль. Під час воркшопу учасники дізналися про тілесний підхід до розвитку резильєнтності, а саме пошуку опор в собі, соціальних зв'язках та цінностях і сенсах через роботу з диханням, техніки заземлення і відчуття опори, стійкості й пружності, вправи на активацію пошукового інтересу та рухових вправ на уяву та імпровізацію.

 

Олена Романишина-Спрінсян - сертифікований коуч PCC, ICF представила тему "Віра в себе: як повірити у власні сили, щоб жити в творити тут і зараз", під час якого учасники дізнались про те, як сформувати віру в себе, помічати можливості тут і зараз і користуватися ними та орієнтувати себе на досягнення мрій – навіть у непрості буремні часи. 

 

Професорка Роні Рейтер-Палмон організаційно-індустріальної психології з Університету Небраски в Омасі розказала про умови правильного формулювання проблем та пошуку можливостей для подальшої організації креативної роботи в проєктних командах. Слухачі дізнались, що формулювання проблеми для вирішення складається з двох основних аспектів. Перший аспект зосереджений на виявленні проблем у неоднозначних ситуаціях. Другий аспект побудови проблеми зосереджується на структурі та описі проблеми, щоб потім розробити рішення. Спікерка пояснила взаємозв’язок між конструюванням формулювання проблеми як процесом креативного вирішення проблеми та майбутніми можливостями.

 

 Підприємниця Юлія Сілецька поділилася власними секретами ведення успішного міжнародного бізнесу і виступила з темою «Сімейний бізнес: як (не) розлучитися і (не) закрити бізнес? Правила компанії üLKA”.

 

Планувати в умовах невизначеності методами арт-терапії вчила психологиня Олена Українська.

 

Доктор Джесвір Махіл з Великобританії підготувала дослідницьку інтерактивну дискусію "Креативність та резильєнтність у наших домівках під час війни". Цей виступ був надзвичайно підтримуючим для українців, адже наші домівки є невід’ємною частиною нашої ідентичності, цінностей і вірувань. Війна може зруйнувати не лише фізичне, але й емоційне, інтелектуальне та духовне благополуччя. Доктор Махіл пояснила, як використовувати силу креативності для того, щоб стати більш резильєнтними, а також спроможними захистити, відновити та відбудувати домівки через залучення тіла, серця, розуму та духу.

 

Завершив тиждень креативності Джон Вайз, досвідчений експерт у сфері корпоративного навчання, директор Британської юридичної бізнес-школи в Римі та старший викладач курсів з інновацій, стратегії та підприємництва, а ще - відомий поет, який пише та публікує англійською, італійською та іспанською мовами. Джон розказав про науковий підхід, як поезія може бути джерелом розвитку креативності для формування навички вирішення бізнес-проблем. 

 

Бізнес Школа КРОК отримала багато позитивних відгуків від учасників Всесвітнього тижні креативності і інновацій, вони підтверджують що тема, була обрана актуальна і помічна. Бізнес Школа КРОК залучає найкращих експертів для популяризації розвитку креативного мислення в Україні, надання  корисних знань для підтримки ментального здоров’я українців під час війни.

 

Запрошуємо іноземних партнерів до співпраці у сфері креативності та інновації для проведення спільних досліджень, розробки спеціалізованих навчальних програм, обміну досвідом, створення подій, викладацької та студентської мобільності.