Менеджмент
Ваших
Амбіцій

ЗЕЛЕНИЙ ПОЯС по LEAN – ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО (CGBL®)

Тривалість: 40 годин, 3 місяці , 2 дня в місяць

Вартість: 900 євро

Аудиторія: Спеціалісти по LEAN та LEAN Менеджери, Лінейні керівники, консультанти-початківці та тренери з Ощадливого виробництва

Ціль програми:

  • Отримати розуміння базових принципів філософії LEAN

    • Освоїти базові поняття LEAN: "Замовник", "Цінність", "Втрати", "Потік"

    • Навчитися визначати Замовника і Цінність для нього

    • Навчитися ідентифікувати Втрати в операційній діяльності

    • Сформувати LEAN Бачення до збільшення Цінності для Замовника і скорочення Втрат

  • Ознайомитись з особливостями LEAN філософії і ролі персоналу в процесі постійного удосконалення

    • Ознайомитись з основними Інструментами LEAN з управління Потоком і усунення Втрат

    • Навчитися структурований підхід до вирішення Проблем

    • Ознайомитись з системним підходом до впровадження LEAN, включаючи необхідні зміни в корпоративній культурі і організаційній структурі

  • Отримати практичне розуміння підходів і методики LEAN - Бережливе Виробництво через знайомство та обговорення Кейсів по впровадженню LEAN - Бережливе Виробництво

    • Ознайомитись з методикою організації роботи в командах по постійному удосконаленню

    • Підготувати кандидатів до здачі IIBLC® іспиту в рамках сертифікації Зелений Пояс по LEAN (CGBL®)

Навчання ведуть сертифіковані IIBLC® LEAN Інструктори, зі значним практичним досвідом впровадження LEAN - Бережливого Виробництва в різних компаніях

Придбати Посібник з підготовки до Екзамену - IIBLC® BOK (Book of Knowledge)

Замовити Корпоративний курс підготовки до сертифікації ЗЕЛЕНИЙ ПОЯС по LEAN - Бережливе Виробництво

Опис процесу навчання

Курс включає:

  • 6 аудиторних групових занять з вивчення філософії та Інструментів LEAN - Ощадливого виробництва
  • Практичні вправи для перевірки і закріплення отриманих теоретичних навичок по використанню інструментів LEAN - Ощадливого виробництва
  • Обговорення практичних Бізнес-кейсів з впровадження LEAN - Ощадливого виробництва в різних компаніях
  • Індивідуальну самостійну підготовку з віддаленої підтримкою Інструктори
  • Симуляцію проведення іспиту з подальшим обговоренням результатів

Курс побудований таким чином, щоб забезпечити 6 днів аудиторних групових занять з сертифікованим Інструктором.

Аудиторне навчання і віддалена підтримка ведеться російською / українською мовою (при необхідності англійською мовою), навчальні теоретичні матеріали англійською мовою.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Зміст навчальної програми курсу

1-й день

1. Введення в LEAN – Ощадливе виробництво

  • Що таке LEAN – Ощадливе виробництво
  • Історія розвитку філософії
  • Виробничі системи Ford, GM, Toyota (TPS)
  • Будиночок Тойота
  • 5 Принципів LEAN: Цінність, Потік Цінності, Створення Цінності, Витягування, Постійне вдосконалення
 

2-й день

2. Основні принципи LEAN - Ощадливого Виробництва.

2.1 Визначення Цінності і Втрат

  • Визначення «Цінність» і «Втрати»
  • Операції, що створюють Цінність: Визначення та ідентифікація
  • Визначення Замовника і його потреби
  • Муда / Мура / Мури
  • 8 типів Муда (7 + 1): Визначення та ідентифікація
  • Термін поставки: складові поставки
  • Ефект від зменшення термінів поставки 
 

3-й день

2.2 Визначення Потоку Створення Цінності:

  • Базові принципи побудова Карти Потоку Створення Цінності
  • Визначення Продуктових Груп
  • Основна інформація, яка відображається на Карті
  • Базові символи, що використовуються при картування
  • Операції, процеси, запаси і транспортування
  • Матеріальні потоки і інформаційні потоки
  • Термін поставки і його компоненти
  • Виробничі партії і партії переміщення
  • Час обробки, час циклу
  • З чого почати Картування
  • Використання паперу та ручки vs Програмне інструменти для побудови Карти Потоку Створення Цінності.
  • Карта Потоку Створення Цінності Майбутнє стан
  • Основні показники Потоку і цикли поліпшень
 

4-й день

2.3 Створення Потоку:

  • Час Такту: визначення і розрахунок
  • Постійний потік і виробництво Партіями
  • Потік одиничних виробів
  • Дотримання принципів FIFO
  • 5S - Система організації робочих місць, Візуалізація
  • SMED - Швидка переналагодження
  • Визначення переналагодження і її кордонів
  • Внутрішні і зовнішні операції
  • Мінімально-оптимальні партії: визначення і розрахунок
  • Стандарт Швидкої переналагодження

2.4 Витягування згідно з потребами Замовника:

  • Pacemaker - Процес задає темп
  • Інтервал: визначення і розрахунок
  • EPEI - Кожна Деталь в Кожен Інтервал
  • Канбан: визначення та завдання
  • Основні типи Канбанов
  • Супермаркет: визначення та завдання
  • Типи Супермаркетів
  • Система 2 (3) ящиків
  • Kanban і ERP системи
  • внутрішньозаводські логістика, Міцузумаші
 

5-й день

2.5 Постійне вдосконалення:

  • Кайдзен - постійні щоденні поліпшення
  • Кайдзен Захід (Штурм-прорив)
  • Стандартизована робота: визначення, важливість, Робочі інструкції
  • Цикли SDCA, PDCA, постійне вдосконалення
  • Захист від Помилок (Poka-yoke)
  • Візуальний менеджмент і Візуальний контроль
  • Андон
  • Командні дошки
  • Система регулярних нарад

Ключові показники Бережливого Виробництва:

  • Час виконання замовлення
  • Незавершене виробництво
  • Брак / Переробки / PPM
 

6-й день

3. Управління поліпшеннями

3.1 Основи управління проектами: 

  • Вступ до управління проектами
  • Управління потрійними обмеженнями
  • П'ять технологічних груп проектів
  • Дев'ять областей знань PMI
  • Інструменти управління проектами
  • Статут Проекту
  • Ієрархічна структура робіт (WBS)
  • Графік впровадження
  • Оцінка вартості
  • Матриця відповідальності
  • Управління ризиками
  • Звіт про прогрес реалізації

3.2 Методології подальшого вдосконалення

Шість Сигма:

  • Jidoka
  • Складність - Варіації - Помилки
  • Методологія поліпшення DMAIC
  • Базові інструменти Шести Сигм

TQM - Загальне управління якістю:

  • Цикл поліпшень PDCA
  • Діаграма Парето
  • Діаграма Ішикава
  • Блок-схеми
  • Гістограми
  • Контрольні карти
  • Діаграма кореляцій
  • Контрольні листи
  • П'ять Чому

Process Mapping

Вимоги для проходження сертифікації

До складання іспиту допускаються всі бажаючі без обмежень, незалежно від способу підготовки

Вартість іспиту і процес реєстрації

Вартість здачі на Зелений Пояс по LEAN (CGBL®): 300 євро

Підготовка до Сертифікації: 27900 грн.

Самостійна підготовка. Докладний зміст сертифікацій, вимоги і рекомендована література для самостійної підготовки містяться в IIBLC® BOK - Посібнику з підготовки до Екзамену (Book of Knowledge). Ціна Посібника 40 євро

Придбати Посібник для підготовки до іспиту - IIBLC® BOK (Book of Knowledge)

Участь в Програмі підготовки до здачі іспиту організує Бізнес Школою КРОК в м. Києві. Ціна програми: 1200 євро.

Вартість Програми включає вартість навчальних матеріалів, Посібники IIBLC® BOK і реєстрації на іспит.

Для проходження курсу потрібно як мінімум 6 учасників, щоб забезпечити оптимальну взаємодію між учасниками і інструктором.

Для отримання більш детальної інформації, зв'яжіться з Бізнес Школою КРОК або надсилайте нам лист з запитом на електронну пошту: lean@krok.edu.ua

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ 

Замовити Корпоративний курс підготовки до сертифікації ЗЕЛЕНИЙ ПОЯС по LEAN - Бережливе Виробництво